Manresa
Lleida
En  el dia a dia i també ens moments més delicats, complexes o esgotadors volem i/o necessitem parlar amb alguna persona, amistat o familiar, que ens pugui entendre i ens pugui donar un cop de mà. Aquest cop de mà ens el pot donar una persona que escolti amb interès i ens aculli amb respecte.

Altres vegades necessitem un professional que, a més d'escoltar-nos i acollir-nos, ens ajudi a posar paraules al que ens passa, a ser més conscients del que vivim i a  poder decidir i actuar amb una mica més de llibertat i de goig personal.

Parafrasejant Hipòcrates, quan deia que no hi ha tant malalties com malalts, ens atrevim a dir que cada persona que ve a la consulta té la seva originalitat i les seves dificultats. Aquestes poden ser baixa autoestima, desànim, dificultats de relació, reaccions poc sanes, obsessions, problemes físics, incomprensió del seu voltant, o pèrdues i malalties que els han deixat amb poca força i a vegades poques ganes de viure i de seguir lluitant.

Les patologies que atenem poder diverses, i no volem posar noms tècnics ni fer-ne un llistat perquè no volem judicar les persones pels símptomes o malestars exteriors, i més l'experiència ens diu que els diagnòstics acostumen a fer més mal que bé i que, moltes vegades, limiten el procés curatiu i de creixement de les persones.

A la nostra consulta, tant a Manresa com a Lleida, acostuma a venir una sola persona per treballar el seu malestar, en d'altres una parella i en alguns casos una família. En cada situació veiem el que les persones ens demanen, quin patiment porten i com les podem ajudar. Sempre respectem la seva manera de ser i de pensar, sabent que cada persona és un món i demana una atenció molt personalitzada.
Hi ha molts motius pels quals una persona demana ajuda per a sí mateixa. Tots són vàlids i mereixen el màxim respecte. A vegades les causes poden ser més evidents i els desencadenants més clars, altres pot ser per un dolor o malestar que fa temps que dura i que hom no sap com treballar i donar sortida. També rebem consultes de persones que pateixen pels qui tenen al seu costat i que necessiten algun tipus de suport.
Consulta / teràpia individual
Aquest és un treball que demana la implicació de les dues persones i la voluntat de voler treballar conjuntament. En aquest cas es treballa més la seva vinculació i les seves relacions que el dolor de cadascuna de les persones. Això no vol dir que no tinguem en compte el dolor personal, ja que aquest acostuma a afectar a la parella i viceversa.
També podem atendre la problemàtica d’una parella pròxima a la separació, que vulgui donar-se una última oportunitat, o que vulgui separar-se de la millor manera possible, sense fer-se massa mal i pel bé dels fills i filles que tinguin.
Consulta / teràpia de parella.
Aquest supòsit és el que admet un ventall més ampli de situacions i persones que vénen a la consulta. Pot ser una família amb els pares i fills, o dues persones per parlar de com atendre una persona gran, o un pare / mare amb algun dels seus fills amb qui tingui alguna dificultat, o persones d'una família que hagin de prendre una decisió conjuntament...

Consulta / teràpia familiar.
Consulta / treball adolescents.
Eduard Fonts, psicòleg-psicoterapeuta. Col·legiat 2408 Telf. 692 10 2812 Correu:  efa@copc.cat
Consultes i teràpies
L'etapa de l'adolescència no és fàcil, ja que és la porta d'entrada a la vida adulta. I vida adulta vol dir responsabilitat, lluita, buscar feina i un lloc en la societat...
Als adolescents els oferim un espai personal per trobar-se amb sí mateixos, per poder compartir les inquietuds i angúnies més evidents o les més amagades per tal que el noi o la noia pugui ser el què vulgui ser i enfrontar-se a les seves pors i dificultats, sense que nosaltres imposem o critiquem camins o formes de ser.
"Tant important és el què la vida em fa,
                                       com el què jo faig amb el què la vida em fa."